Окупанти намагаються вирахувати позиції: у ЗСУ просять не повідомляти про роботу ППО

Читать на русском
Росія намагається вирахувати позиції української протиповітряної оборони. Тому українців просять не повідомляти про роботу ППО.
Фото Flickr

Росія намагається вирахувати позиції української протиповітряної оборони. Тому українців просять не повідомляти про роботу ППО.

Про це в етері телемарафону розповіла керівниця пресцентру Сил охорони та оборони оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

Вона заявила, що росіянам не дає спокою наша протиповітряна оборона, її якість і налаштування, вони намагаються вирахувати позиції українського захисту. Тому ЗСУ не завжди оперативно повідомляють про роботу ППО в певному регіоні та закликають не повідомляти про це українців.

Ракетні удари по Україні: які системи ППО обіцяли надати союзникиСША, Німеччина, Франція, Британія, Нідерланди та Іспанія пообіцяли надати Україні системи ППО. Докладніше – на інфографіці.

Гуменюк також закликає не забувати про потужність інформаційного фронту.

«Ми завжди просимо не спішити попереджати, що ось у такому регіоні спрацювала ППО, що вибухи, які ви чуєте, – спокійно, працюють наші. Пам'ятайте про те, коли працюють наші, вони працюють для того, щоб була безпека, і не треба сповіщати ворога про цю роботу. Навіть якщо ви не називаєте конкретних координат, ви орієнтуєте, де і на яких напрямках зосереджені ці сили», – зауважила речниця.

Нагадаємо, найближчими днями на оборону українського неба стає американський зенітний ракетний комплекс Hawk.

Під час візиту до Києва у суботу, 19 листопада, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак анонсував новий пакет військової допомоги Україні, до якого увійдуть системи протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: