Стало відомо, яких збитків зазнала «Укренерго» через масовані російські обстріли

Читать на русском
Над відновленням пошкоджених енергомереж працюють 70 ремонтних бригад та понад 1000 кваліфікованих фахівців.
фото: Фокус

Станом на вівторок, 22 листопада, внаслідок масованих російських обстрілів НЕК «Укренерго» зазнала збитків на понад 70 мільярдів гривень.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Згідно з його словами, над відновленням пошкоджених енергомереж працюють 70 ремонтних бригад та понад 1000 кваліфікованих фахівців.

Блекаут в Україні: ДТЕК спростовує заклик до виїзду українців за кордонУ компанії зазначили, що в Україні немає надзвичайної ситуації, за якої людям потрібно виїжджати.

Також прем'єр наголосив, що всю електроенергію наші електростанції зараз виробляють для України та українців. Крім того, Шмигаль розповів, чому одні міста відключають від електропостачання частіше за інші.

«Якщо спрощено й коротко, то між станцією, яка виробляє електроенергію, та нашими домівками як кінцевим споживачем є підстанції та мережі, що транспортують електроенергію. Російські терористи б’ють саме по цих об’єктах. Через це інколи неможливо транспортувати велику кількість електроенергії в окремі області чи райони. Тому обмеження відбуваються по країні нерівномірно», — сказав очільник уряду.

Нагадаємо, що після шостої атаки російських терористів на українську енергетичну систему в Україні практично не залишилося великих теплових та гідроелектростанцій, які не отримали б пошкоджень.

При цьому, за даними енергетиків, українці, ймовірно, будуть жити в умовах відключень світла як мінімум до кінця березня 2023 року. Енергосистема країни серйозно пошкоджена російськими терористами.

Однак необхідності виїжджати з країни у зв'язку з плановими або аварійними відключеннями електроенергії не буде. Росія своїми ракетними ударами не зможе занурити Україну в повний блекаут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: