Блекаут в Україні: ДТЕК спростовує заклик до виїзду українців за кордон

Читать на русском
У компанії зазначили, що в Україні немає надзвичайної ситуації, за якої людям потрібно виїжджати.
Фото: ДТЕК

У найбільшій приватній енергетичній компанії України ДТЕК заявляють, що гендиректор компанії Максим Тімченко не закликав українців виїжджати за кордон, як раніше повідомляли ЗМІ.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко не закликав українців виїжджати за кордон.

«У нас немає надзвичайної ситуації, за якої потрібно виїжджати», - наголосив в інтерв’ю британському ВВС Максим Тімченко.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

Крім цього він повідомив, що ДТЕК разом с Міненерго та іншими енергетичними компаніями роблять все можливе задля того, щоб енергосистема працювала стабільно.

Водночас, як зазначили у компанії, станом на сьогодні енергетична сфера нашої країни витримала вже чотири хвилі масованих ударів з боку росії.

«ЗСУ, енергетики і кожен українець роблять диво, втримуючи енергосистему. І саме тому сьогодні нема нагальної потреби залишати Україну. Втримувати роботу енергосистеми вдається унікальними рішеннями і складною системою балансування, в тому числі за допомогою стабілізаційних відключень», – повідомила прес-служба.

Раніше ВВС повідомляли, що у ДТЕК просять українців перезимувати за кордоном, щоб зменшити навантаження на енергомережі.

Нагадаємо, у ДТЕК припустили, що в деяких регіонах світло може бути лише 2-3 години на добу.

Також стало відомо, що в Україні вдруге провели тест імпорту електроенергії з Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: