Падіння ракети: Моравецький не виключив прибуття польських слідчих в Україну

Читать на русском
У разі потреби польські слідчі, котрі розслідують падіння ракети у Пшеводуві Люблінського воєводства, виїдуть до України.

У разі необхідності польські слідчі, котрі розслідують падіння ракети у Пшеводуві Люблінського воєводства, виїдуть до України.

Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє польське радіо RMF24.

За його словами, уряд прагне з'ясувати цей інцидент, ретельно досліджуючи кожну деталь, з'ясовуючи потенційні неточності.

Українські експерти вже працюють на місці падіння ракети у Польщі – КулебаУкраїнських фахівців допустили на місце падіння ракети у Пшеводуві на сході Польщі біля кордону з Україною.

«Щойно буде необхідно, польські слідчі виїдуть в Україну. Ми хочемо якнайтісніше співпрацювати також і з українською стороною, тому що давайте не забувати – вони там сьогодні воюють за мир, за безпеку, за мир у Європі, а отже, й в Польщі. Там вони гинуть на своїх барикадах, у своїх окопах, також за наш мир та нашу безпеку», - наголосив прем'єр-міністр.

очільник польського уряду також наголосив, що Польща отримує підтримку від американських союзників.

«Сьогодні я зустрічався з американською делегацією, яка також представила мені певну послідовність подій, які, швидше за все, мали місце на той час», - повідомив Моравецький, зазначивши, що слідчим, експертам та фахівцям слід залишити свободу дій.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила на всій території України близько 100 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що немає доказів того, що саме впала російська ракета. Найімовірніше, це була ракета С-300, яку використовували сили оборони України.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг також наголосив, що провини України в цьому інциденті немає, а остаточну відповідальність несе росія, яка продовжує війну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: