На Київщині затримали екссуддю-втікачку з Броварів – подробиці

Читать на русском
Екссуддя Ганна Білик переховувалась і ухилялась від виконання покарання. Наразі вона перебуває в СІЗО.
facebook Андрія Нєбитова

Сьогодні, 19 листопада, поліція Київщини затримала відому суддю Броварського суду Ганну Білик, яка перебувала у розшуку майже рік.

Про це повідомляє керівник Нацполіції у Київській області Андрій Нєбитов.

Зазначається, що поліція Київщини оголосила втікачку в розшук, і, провівши низку оперативних заходів, встановила місцеперебування засудженої. Наразі екссуддя перебуває в СІЗО.

«Свого часу необґрунтованість вироків Ганни Білик відверто дивували суспільство і навіть її колег суддів. Перебуваючи під слідством за хабарництво з 2017 року, суддя встигла прийняти велику кількість рішень іменем України. Один із найбільш гучних епізодів – зґвалтування 16-річної дівчини сироти», – зазначив Нєбитов.

Як зазначив Начальник Нацполіції, тоді правоохоронці затримали двох підозрюваних, втім колишня служителька Феміди призначила їм запобіжний захід у вигляді незначної застави, через що кривдники вийшли на волю.

Нагадаємо, що влітку 2021 року Вищий антикорупційний суд визнав суддю Білик винуватою у хабарництві і засудив її до 6 років позбавлення волі. 18 січня 2022 року апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін і він набув чинності.

За версією суду, суддя Броварського міськрайонного суду Київської області Білик вимагала гроші у приватного підприємства за винесення уточнювального рішення на його користь у справі про вилучення 13,5 тонн пального органами Державної фіскальної служби. Свої «послуги» суддя оцінила у 1000 євро.

Втім, війна дала змогу екссудді переховуватись і ухилятись від виконання покарання.

Згодом Вища рада правосуддя припинила відставку судді Броварського міськрайонного суду Київської області Ганни Білик, оскільки Вищий антикорупційний суд і апеляційна палата ВАКС засудили її до шести років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: