ВАКС призупинив розгляд справи екссудді Петрика, його мобілізували

Читать на русском
Антикорупційний суд зупинив судове провадження у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього служителя Феміди.
Ігор Петрик (праворуч)

Вищий антикорупційний суд призупинив розгляд справи за обвинуваченням колишнього судді Київського апеляційного адмінсуду Ігоря Петрика, оскільки його мобілізували. Його обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 2 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Обвинувачений Петрик подав клопотання про зупинення провадження, оскільки він мобілізований. Як встановив ВАКС, наразі колишній суддя обіймає посаду помічника командира бригади з правової роботи-начальника юридичної групи 47 окремої артилерійської бригади. 7 жовтня до ВАКС надійшов лист від командира військової частини, в якому стверджувалося неможливість Петрика брати участь у засіданнях шляхом явки до суду. Водночас Петрик спробував бути присутнім на засідання шляхом відеоконференції з власних технічних засобів, однак через поганий зв'язок не вдалося провести засідання.

«Клопотання обвинуваченого (Ігоря Петрика – ред.) задовольнити. Зупинити судове провадження за обвинуваченням (Ігоря Петрика – ред.) за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України у кримінальному провадженні № 42016000000003697, до звільнення останнього з військової служби», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали екссуддю Петрика на одержанні 5 тисяч доларів хабаря. У січні 2017 року його відстороняли від здійснення правосуддя. Наразі справа Петрика слухається у Вищому антикорупційному суді.

За версією обвинувачення, у грудні 2016 року екссуддя Петрик одержав 5000 доларів за ухвалення потрібного рішення у справі колегією, до якої він входив. Ішлося про залишення заходу забезпечення у вигляді призупинення процесу анулювання ліцензії приватного підприємства на утилізацію небезпечних відходів. Гроші обвинувачений нібито ховав під суддівською мантією, у спеціально вшитій для цього внутрішній кишені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: