ВАКС призначив судді 6 років позбавлення волі за хабар

Читать на русском
Антикорупційний суд ухвалив черговий обвинувальний вирок служителю Феміди, який нібито одержав неправомірну вигоди.
суддя Ганна Білик з адвокатом

Вищий антикорупційний суд визнав винною у хабарництві суддю Броварського міськрайонного суду Київської області Ганну Білик і призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років.

Таке рішення 3 червня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Також судді Білик призначили додаткове покарання у вигляді заборони обіймати певні посади протягом 3 років з конфіскацією автомобілю та земельної ділянки в Броварах Київської області.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили, що суддю визнали винною у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди). Також їй заборонили протягом 3 років обіймати посади, пов'язані зі здійсненням правосуддя.

Як відомо, за версією слідства, суддя Броварського міськрайонного суду Київської області Білик вимагала гроші у приватного підприємства за винесення уточнювального рішення на його користь у справі про вилучення 13,5 тонн пального органами Державної фіскальної служби. Свої «послуги» суддя оцінила у 1000 євро. Станом на сьогодні, вона є чинною суддею, згідно з сайтом Броварського міськрайонного суду Київської області.

Нещодавно в цій справі ВАКС наклав грошове стягнення на суддю Білик.

Нагадаємо, ВАКС призначив до розгляду справу рівненського судді. Також обвинувачений у справі екссудді Голосіївського суду відмовився від адвокатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: