Справа голови райсуду Кіровоградщини: помічницям судді продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження обов'язків, покладених на підозрюваних.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 2 січня строк дії обов'язків, покладених на помічниць судді Кіровського районного суду Кіровограда Олену Долю та Світлану Муравйову. Їх разом із головою Олександрівського райсуду Кіровоградської області Павлом Івченком підозрюють у зловживанні впливом.

Такі рішення 2 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 13 вересня ВАКС визначив двом помічницям суддів запобіжний захід у вигляді 49 620 грн застави. На обох підозрюваних поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Кіровоградської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із свідками та підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Суд усі обов'язки продовжив до 2 січня.

Паралельно детектив НАБУ намагався відсторонити обох підозрюваних від посад помічниць судді. Проте, як з'ясувалося, обох фігуранток уже звільнили з посад. Тому детектив відмовився від клопотання.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру у зловживанні впливом голові Олександрівського райсуду Кіровоградської області Павлу Івченку та його помічницям Світлані Муравйовій, Олені Долі.

За версією слідства, суддя вимагав від громадянина грошові кошти за вплив на ухвалення рішення іншим суддею одного з районних судів Кропивницького щодо не притягнення особи до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. З метою реалізації умислу та впливу на суддю, який мав розглядати справу про адміністративне порушення, Івченко залучив до вчинення злочину помічників суддів..

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: