Справа Одеського апеляційного суду: помічнику судді повідомили про підозру

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру помічнику одного з одеських суддів, який нібито причетний до спроби підкупу служителя Феміди.
Одеський апеляційний суд

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у зловживанні впливом помічнику одного з суддів Одеського апеляційного суду, який за 1700 доларів пообіцяв повпливати на іншого суддю цього суду.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах правопорядку.

Як відомо, 28 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру адвокатці. За інформацією «Слово і діло», йшлося про Анну Беліогло. Їй інкримінували підбурюванні до надання 1700 доларів неправомірної вигоди судді Одеського апеляційного суду Таїсії Цюрі. Гроші мали надатися за скасування постанови про притягнення до громадянина України Романа Мельниченка до адміністративної відповідальності на водіння у нетверезому стані. Водія оштрафували на 17 тисяч грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Слідство встановило, що сама суддя про одержання коштів нічого не знала. Однак у справі фігурував помічник іншого судді Одеського апеляційного суду Юрій Романенко. У жовтні йому повідомили про підозру у зловживанні впливом.

2 листопада помічнику судді Романенку обрали запобіжний захід у вигляді 37 215 грн застави. На нього також поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування з чотирма особами щодо обставин кримінального провадження.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд засудив до 10 років позбавлення волі колишнього судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області. Наразі він переховується в росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: