Допомагав депортувати кримчан до Сибіру: СБУ викрила суддю з окупованої Євпаторії

Читать на русском
Служба безпеки України викрила суддю із тимчасово окупованої Євпаторії, який сприяв депортації кримчан до Сибіру.
Укрінформ

Служба безпеки України викрила суддю із тимчасово окупованої Євпаторії, який сприяв депортації кримчан до Сибіру.

Про це СБУ повідомляє у Facebook.

У дописі зазначають, що в результаті багатоетапних слідчо-оперативних дій за співпрацю з російською федерацією повідомлено про підозру двом колишнім українським високопосадовцям.

Серед них є й колишній суддя з тимчасово окупованого Криму. Після захоплення українського півострова він добровільно приєднався до загарбників та став суддею Євпаторійського міського суду. На посаді він приймав незаконні рішення щодо примусового видворення місцевих жителів до віддалених регіонів рф, включаючи Сибір. Крім цього, він призначав вироки за нібито порушення російських законів. СБУ повідомила зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Доля зрадників: кого із колаборантів на окупованих територіях вже ліквідувалиНа інфографіці Слово і діло – список ліквідованих з початку повномасштабної війни проросійських колаборантів.

Також СБУ викрили ще одного колаборанта, що переховується на тимчасово захопленій території півдня України. Ним виявився колишній заступник начальника Херсонської митниці, який після захоплення частини регіону підтримав росіян. Зловмисник підозрюється за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Наразі Служба безпеки встановила місце перебування обох підозрюваних та робить усе, щоб притягнути їх до відповідальності.

Нагадаємо, в окупованому Вуглегірську Донецької області в п’ятницю, 4 листопада, здійснили замах на суддю «Верховного суду «ДНР».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: