ВРП припинила довічне утримання судді, яку визнали хабарницею

Читать на русском
Суддівський дисциплінарний орган припинив відставку служительки Феміди, яку визнав винуватою у хабарництві антикорупційний суд.
Ганна Білик з адвокатомфото: ВРП

Вища рада правосуддя припинила відставку судді Броварського міськрайонного суду Київської області Ганни Білик, оскільки Вищий антикорупційний суд і апеляційна палата ВАКС засудили її до шести років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

«Вища рада правосуддя під час засідання 8 лютого 2022 року ухвалила рішення про припинення відставки судді Білик Ганни Олексіївни у зв'язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо неї за вчинення умисного злочину», – інформує орган.

У ВРП повідомили, що відправили Білик у відставку ще 7 вересня 2021 року, коли вирок першої інстанції щодо неї не набув чинності. В органі нагадали, що відповідно до статті 145 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», однією з підстав для припинення відставки судді є набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього за вчинення умисного злочину.

Тепер суддя позбавлена довічного суддівського грошового утримання, яке їй виділили у зв'язку з прийнятою відставкою.

Нагадаємо, влітку 2021 року Вищий антикорупційний суд визнав суддю Білик винуватою у хабарництві і засудив її до 6 років позбавлення волі. 18 січня 2022 року апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін і він набув чинності.

За версією суду, суддя Броварського міськрайонного суду Київської області Білик вимагала гроші у приватного підприємства за винесення уточнювального рішення на його користь у справі про вилучення 13,5 тонн пального органами Державної фіскальної служби. Свої «послуги» суддя оцінила у 1000 євро.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: