Підкуп ексголови Укравтодор: у справі змінилися судді, призначене нове засідання

Читать на русском
Антикорупційний суд після зміни складу суду призначив повторне підготовче засідання за обвинуваченням власника будівельної групи.
Славомір Новак

Вищий антикорупційний суд призначив на 8 листопада повторне підготовче засідання за обвинуваченням власника групи компаній «Альтком» Олександра Тісленка у підкупі колишнього виконувача обов'язків голови Державного агентства автомобільних доріг України Славоміра Новака. У справі змінилися судді.

Таке рішення 31 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити відкрите підготовче судове засідання у кримінальному провадженні №52021000000000446 від 15.09.2021 за обвинуваченням (Олександра Тісленка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, на 13:00 08.11.2022 у залі судових засідань № 4 Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Справу розглядатиме колегія у складі: головуючого Віталія Крикливого, суддів Маркіяна Галабали і Віктора Ногачевського.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Тісленко особисто та через підконтрольних йому осіб систематично надавав неправомірну вигоду в.о. голови «Укравтодору». В обмін на кошти останній погоджував продовження оплати «Укравтодором» за контрактною угодою на виконання робіт із капітального ремонту автодороги М05 Київ-Одеса, а також надав згоду на відтермінування здачі робіт і не вживав заходів з дострокового розірвання угоди, попри наявні порушення. Загалом, як встановили НАБУ і САП, йдеться про 575 тисяч доларів та 70 тисяч євро, незаконно наданих упродовж 2017-2019 роках.

Неправомірну вигоду ексголова «Укравтодору» нібито одержував через посередника – Яцека Палюха. Він пішов на співпрацю з польськими органами правопорядку і там розповів про ці події. Як стверджував прокурор, у Польщі створили підприємство, в якому на 50% володів Палюх, а сам статутний капітал нібито наповнювався групою «Альтком». За словами вказаного Палюха, він одержав 70 тисяч євро нібито за консультації, які не надавав. У вересні 2022 року справу відправили до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: