ВАКС засудив до 10 років ув'язнення екссуддю-втікача з Луганщини

Читать на русском
Суддю визнали винним у порушенні низки статей Кримінального кодексу України, він попаде за ґрати, а його майно буде конфісковано
Екссуддя Руслан ЮхимукСкриншот

Вищий антикорупційний суд заочно засудив до 10 років позбавлення волі колишнього суддю Сєвєродонецького міського суду Луганської області Руслана Юхимука, який втік до російської федерації після його викриття НАБУ і САП на одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

У повідомленні не вказується прізвище обвинуваченого, проте, за даними «Слово і діло», йдеться саме про Юхимука.

«8 листопада 2022 року колегія суддів ВАКС визнала винуватим колишнього суддю Сєвєродонецького міського суду Луганської області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 263 КК України, та призначила йому покарання у виді позбавлення волі на строк 10 років з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна» – інформує суд.

Вирок не набув чинності та може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів з моменту його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги.

Ще 16 квітня ВАКС призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області Руслана Юхимука, який втік до російської федерації після його викриття Національним антикорупційним бюро на одержанні неправомірної вигоди.

До цього ВАКС оголосив Юхимука в розшук і дозволив його затримати в разі повернення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: