Після сьогоднішніх ударів ситуація найсерйозніша за всю історію – «Укренерго»

Читать на русском
Попри сьогоднішній найбільший удар по енергетичній інфраструктурі України від початку російського вторгнення, енергомережа країни залишається керованою.

Попри сьогоднішній найбільший удар по енергетичній інфраструктурі України від початку російського вторгнення, енергомережа країни залишається керованою.

Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький у Facebook.

«Ситуація серйозна, найсерйозніша за всю історію, але ми зберігаємо керованість системою. Ворог знову вразив українську енергомережу – під вогнем опинилися об'єкти по всій країні. З початку жовтня це вже шоста масована атака на енергетичну інфраструктуру країни, цього разу найбільша: близько ста ракет. Кожна ракета летіла з метою занурити Україну у темряву», - зазначив Кудрицький.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

За його словами, атака здійснена з цинічним розрахунком - у момент початку пікового споживання, щоб енергетикам було важче впоратися з навантаженням.

Він зазначив, що енергетики вже відновлюють об'єкти, вже працюють над ремонтами, аби забезпечити постачання.

«Головне завдання «Укренерго» на цю хвилину – зберегти керованість енергосистеми. Саме для цього використовуються аварійні відключення. Якщо ми вводимо відключення, то система все ще керована. Від чого ми захищаємо всіх від колапсу енергосистеми, який сподівається ворог», - додав голова правління «Укренерго».

Він також закликав українців зробити запаси води, зарядити акумулятори та мобільні телефони.

Нагадаємо, росія випустила по Україні близько ста ракет. Під удар потрапили об'єкти критичної інфраструктури у Києві, Хмельницькому, Харкові, Львові, Рівному, Вінниці та інших містах.

Згідно зі словами міністра енергетики Германа Галущенка, це був наймасовіший обстріл енергосистеми України від початку повномасштабної війни. Багато міст частково залишилися без світла, по всій країні запроваджено аварійні відключення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: