У ДТЕК припустили, що в деяких регіонах світло може бути лише 2-3 години на добу

Читать на русском
Йдеться вже не про планові відключення електроенергії, а про планові включення в деяких регіонах на 2-3 години.

Нові масштабні удари росії по енергетичних об'єктах України спричинили необхідність довгострокових відключень електроенергії. Йдеться не про планові виключення, а про планові включення на кілька годин.

Про це заявив виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук в ефірі каналу ICTV під час телемарафону у четвер, 17 листопада.

Після сьогоднішніх ударів ситуація найсерйозніша за всю історію – «Укренерго»Попри сьогоднішній найбільший удар по енергетичній інфраструктурі України від початку російського вторгнення, енергомережа країни залишається керованою.

«Ми зараз будемо, на жаль, говорити не про планові відключення електроенергії, а про планові включення в деяких регіонах, а їх багато. На жаль, годинника, протягом якого буде електрика, може бути дуже мало. Це дві-три години на добу», – сказав Сахарук.

Зазначимо, у компанії ДПЕК Київської електромережі заявили, що українська енергосистема зазнала безпрецедентних руйнувань.

«Друзі, через атаки енергосистема України пошкоджено зазнала безпрецедентних руйнувань. Щоб не допусти масштабних і складних аварій на мережах, НЕК Укренерго має збалансувати енергосистему. Для цього стабілізаційні та екстрені відключення», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні по всій Україні будуть застосовувати погодинні та аварійні відключення електрики.

Вранці росія знову завдавала ракетних ударів по інфраструктурі України. Також одна з наймасштабніших атак рф на енергосистему України була 15 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: