«Зернова угода»: Кулеба назвав дві вимоги України до рф

Читать на русском
Росія має припинити своїм саботажем гальмувати роботу зернового коридору та грати з усім світом у так звані голодні ігри.
фото УП

Україна зацікавлена ​​у продовженні функціонування «зернового коридору», проте росія має припинити своїм саботажем гальмувати його дію.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону у п'ятницю, 11 листопада.

Зерновий коридор: стало відомо, коли і на скільки буде продовжена угодаЗернова угода може бути продовжена на один рік, за що раніше висловлювалася влада Туреччини.

«Україна зацікавлена ​​у продовженні функціонування цих домовленостей. Тому перше, що ми вимагаємо, щоб Росія залишилася в цій домовленості і припинила грати в «голодні ігри» з усім світом заради свого задоволення. І друге - росія повинна припинити в рамках «зернової домовленості» гальмувати процеси з інспекції кораблів», – сказав він.

Кулеба наголосив, що гальмування дії угоди – це тихий саботаж, яким росія займається на щоденній основі.

За словами Кулеби, у ті дні, коли «зернова угода» працювала без російських інспекторів, кількість суден, які пройшли, завантажилися зерном та вийшли, критично зросла.

«Щойно росія повернулася – почалися проблеми. Тому тут є два завдання. Мало залишити росію у зерновому коридорі, її треба ще змусити припинити тихий саботаж цієї ініціативи зсередини», – додав міністр.

Нагадаємо, в Мініфраструктури заявляли, що росія затримує роботу зернової угоди, в черзі стояли понад 200 кораблів.

Туреччина запропонувала продовжити зернову угоду ще на рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: