Путін підтвердив поновлення «зернової угоди»

Читать на русском
Країна-агресор поновила свою участь в угоді щодо експорту українського зерна, але погрожує вийти з неї у разі порушення гарантій угоди.

Країна-агресор поновила свою участь в угоді щодо експорту українського зерна, але погрожує вийти з неї у разі порушення гарантій угоди.

Про це йдеться в заяві президента росії володимира путіна.

Стало відомо, скільки людей врятувала від злиднів зернова угодаЕкспорт продовольства та добрив Чорним морем допоміг врятувати від злиднів близько 100 млн осіб. Це стало можливим через зниження вартості основних продуктів.

Так він повідомив, що дав вказівки міністерству оборони поновити повноцінну участь росії в «зерновій угоді».

«Водночас, росія залишає за собою право вийти з цих угод у тому випадку, якщо ці гарантії з боку України будуть порушені», - сказав путін.

Раніше в Офісі президента повідомили, що росія відновлює свою участь у зерновій угоді, оскільки зрозуміла, що ця ініціатива працюватиме й без її участі.

29 жовтня росія оголосила, що призупиняє свою участь у зерновій угоді нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту.

У Мінінфраструктурі заявив, що Україна не має наміру припиняти роботу «зернового коридору». З понеділка з українських портів відпливло 15 суден із зерном, їхня перевірка без участі росії проводилася вчетверо швидше.

Сьогодні, 2 листопада, росія заявила про намір поновити участь у угоді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: