Росія заявила про поновлення участі у «зерновій угоді»

Читать на русском
Росія відновлює участь у зерновій ініціативі. У рф заявили, що нібито отримали від України всі необхідні гарантії по роботі зернового коридору.

РФ відновлює участь у зерновій ініціативі, з якої вийшла нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на заяву Міноборони росії.

Стало відомо, скільки людей врятувала від злиднів зернова угодаЕкспорт продовольства та добрив Чорним морем допоміг врятувати від злиднів близько 100 млн осіб. Це стало можливим через зниження вартості основних продуктів.

Як повідомляється, росія повернулася до зернової угоди, оскільки отримала «необхідні гарантії від України».

«За повідомленням російського оборонного відомства, завдяки участі ООН та сприянню Туреччині вдалося отримати необхідні письмові гарантії з боку України про невикористання гуманітарного коридору та українських портів для ведення бойових дій проти росії», – написали російські інформагентства.

Як заявили в Міноборони рф, «Україна також офіційно запевнила, що морський гумкоридор буде використовуватися тільки відповідно до положень «Чорноморської ініціативи».

У кремлі заявили, що отриманих гарантій поки що вистачить для подальшої участі росії в угоді.

Нагадаємо, 29 жовтня росія оголосила, що припиняє свою участь у зерновій угоді нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту.

У Мінінфраструктурі заявили, що Україна не має наміру припиняти роботу «зернового коридору». Зокрема, на 3 листопада заплановано проходження 8 суден із аграрною продукцією.

У кремлі заявили, що без участі росії зернова угода буде більш «ризикованою та небезпечною». Президент рф володимир путін також назвав дві умови для повернення росії до угоди.

На 2 листопада делегації ООН, Туреччини та України домовилися не планувати рух суден зерновим коридором у Чорному морі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: