Росія затримує роботу зернової угоди, в черзі 210 кораблів – Мінінфраструктури

Читать на русском
Країна-агресор затримує роботу зернової угоди після відновлення своєї участі у ній – у черзі залишаються 210 кораблів.

Країна-агресор затримує роботу зернової угоди після відновлення своєї участі у ній – у черзі залишаються 210 кораблів.

Наразі кількість перевірених суден знизилась до 8-9 на день, хоча в дні відмови рф від участі інспектори ООН і Туреччини перевіряли до 46 суден на день, повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Васьків в інтерв'ю LIGA.net.

Туреччина запропонує продовжити «зернову угоду» ще на рік – МіноборониВлада Туреччини має намір запропонувати продовжити термін дії «зернової угоди» ще на один рік.

«Сьогодні ми повернулися до тих самих проблем. Спільні інспекції поновилися. Усі чотири сторони беруть участь у інспекції. Але вони заплановані зараз у середньому лише 12 на день, у тому числі фактично завершується 8-9. Водночас необхідність – 25-30 за добу», - поскаржився заступник міністра.

Станом на 7 листопада черга на захід до українських портів складала 88 суден, ще 18 завантажених суден чекали на інспекцію «на вихід» у турецьких територіальних водах.

«За три місяці роботи коридору ми відправили світові 10,1 млн. тонн зернових з портів Великої Одеси. Це значний показник у масштабах світу. Тому наше завдання – нарощувати цей обсяг. За підсумками жовтня експортували 4,2 млн. тонн. Якби інспекції працювали без затримок – було б щонайменше 6 млн. тонн на місяць – це реальний показник, який може давати коридор», – підсумував Васьков.

Нагадаємо, що влада Туреччини також має намір запропонувати продовжити термін дії «зернової угоди» ще на один рік.

Як повідомлялося, нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту росія зупинила свою участь у зерновій угоді.

Також у НАТО повідомили про ризики повторних зупинок роботи «зернового коридору».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: