«Зерновий коридор»: Україна відправила вже 10 млн тонн агропродукції

Читать на русском
За три місяці зернової угоди Україна експортувала 10 млн тонн агропродукції до 43 країн світу.
facebook.com/MinInfra.UA

За три місяці з початку дії зернової угоди Україна експортувала 10 млн тонн агропродукції до 43 країн світу. Сьогодні з одеських портів вийшли ще сім суден.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури у Facebook у четвер, 3 листопада.

Стало відомо, скільки людей врятувала від злиднів зернова угодаЕкспорт продовольства та добрив Чорним морем допоміг врятувати від злиднів близько 100 млн осіб. Це стало можливим через зниження вартості основних продуктів.

«З 1 серпня 430 суден експортували 10 млн тонн українського продовольства до країн Африки, Азії та Європи. Як зазначали раніше, в жовтні обсяги експорту могли б бути вищими на 30-40% якби росія штучно не блокувала інспекції в Босфорі», – йдеться у повідомленні.

Сьогодні з портів Одеса, Чорноморськ та Південний вийшли ще сім кораблів із 290 тис. тонн агропродукції для країн Азії та Європи. Серед них Esentepe з 29 тис. тонн насіння соняшнику до Оману та Key Knight з 67 тис. тонн кукурудзи для Китаю.

Нагадаємо, 2 листопада росія заявила про намір відновити участь у зерновій угоді. Як сказав Михайло Подоляк, таке рішення рф прийняла, оскільки зрозуміла, що ця ініціатива працюватиме і без її участі.

Президент Володимир Зеленський наголосив, що російський шантаж із приводу зернової ініціативи виявився безрезультатним.

А у МЗС заявили, що Україна не брала жодних нових зобов'язань щодо зернової угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: