У Міноборони рф заявили, що «перегрупування» військ з Херсона завершено

Читать на русском
У росії заявили, що всі військові рф вийшли з Херсона і переправилися на лівий берег Дніпра, при цьому нібито не зазнавши втрат.

Міністерство оборони росії заявило, що сьогодні всі військові рф вийшли з Херсона і переправилися на лівий берег Дніпра, при цьому «не зазнавши жодних втрат».

Про це пишуть російські РІА «Новости» з посиланням на заяву Міноборони рф.

Відступ армії рф з Херсона: Залужний розповів, чого досягли ЗСУ за місяць важких боївУкраїнські військові з 1 жовтня до сьогодні повернули контроль над 41 населеним пунктом на Херсонщині. Тому так званий відхід армії росії - це результат зусиль та боротьби ЗСУ.

«О 5-й ранку завершено перекидання підрозділів російських військ на лівий берег Дніпра. При перекиданні на лівий берег Дніпра жодної одиниці військової техніки та озброєння на правому березі не залишено, усі російські військовослужбовці переправилися, втрат особового складу, озброєння, техніки та матеріальних засобів російського угруповання не допущено», – процитували ЗМІ заяву силового відомства.

У Міноборони рф додали, що нібито «російські сили, що переправилися, зайняли заздалегідь підготовлені в інженерному відношенні оборонні рубежі і позиції».

Нагадаємо, 9 листопада росія оголосила, що перекидає свої війська із Херсона на лівий берег Дніпра.

Для виходу з Херсона, за оцінкою міністра оборони Олексія Резнікова, російським окупантам знадобиться щонайменше тиждень.

Аналітики вважають, що відступ російських військ став наслідком успішних операцій ЗСУ і навряд чи стане пасткою для України. Крім того, після звільнення правого берега Херсонської області, в межах досяжності української артилерії опиняться три важливі дороги сухопутного мосту до Криму, а також логістичні об'єкти та склади боєприпасів окупантів.

Як зазначили британські журналісти, путін вирішив дистанціюватися від рішення щодо Херсона, поклавши на інших місію повідомити погані новини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: