«Наше любов – навіки»: Зеленський привітав Польщу з Днем незалежності польською

Читать на русском
Володимир Зеленський записав польською мовою відеозвернення з нагоди 104-ї річниці відновлення незалежності Польщі.
фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський записав польською мовою відеозвернення з нагоди 104-ї річниці відновлення незалежності Польщі.

Президент зазначив, що його привітання складатиметься зі 104 слів.

В яких країнах Європи найбільше українських біженцівЗ початку повномасштабної війни найбільше українських біженців прийняли Польща, Німеччина та Чехія. Докладніше – на інфографіці.

«Рідна Польща! Твоїй оновленій незалежності сьогодні 104 роки. І мої слова тобі. Україна та Польща разом. Ти наша сестра. Між нами було всяке. Але ми рідні. Ми вільні. Коли нашій відновленій незалежності було тридцять, Польща була поряд…Я пам'ятаю наше спільне щастя. Ми раділи разом. Коли ми знову зустрілися зі старим і спільним ворогом, Польща - поруч. Українці завжди пам'ятатимуть це. Пам'ятатимуть, як зустрічали наших. Як допомагають нам. Ваші люди - наші союзники. Ваша країна - наша сестра. Ваша дружба - назавжди. Наша дружба - назавжди. Наша любов - навіки. І ми будемо разом - переможцями», – сказав Зеленський.

"Ми рідні. Ми вільні". Вітальне слово Зеленського до Дня відновлення незалежності ПольщіUATV українською

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Києва 23 серпня заявив, що поляки підтримуватимуть українців до останнього дня їхньої боротьби.

Також повідомлялося, що у Польщі внесуть зміни до закону про допомогу українським біженцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: