Поляки підтримуватимуть українців до останнього дня їхньої боротьби – Дуда

Читать на русском
Анджей Дуда запевнив, що Польща разом із українцями до останнього дня боротьби. Він упевнений, що Україна зможе перемогти та повернути всі окуповані території.
prezydent.pl

Президент Польщі Анджей Дуда, який 23 серпня перебуває з візитом у Києві, висловив захоплення та повагу до українського народу «за винятковий героїзм, з яким він захищає свою Батьківщину». Він запевнив українців у рішучій підтримці з боку Польщі.

Про це повідомляє польське видання Rzeczpospolita.

«Хочу висловити повагу до українського народу за незвичайний героїзм, з яким він захищає свою Батьківщину. Я хочу, щоб вони переконалися у потужній підтримці Польщі, у тому, що Польща та поляки з ними і підтримуватимуть їх до останнього дня їхньої боротьби», – заявив Дуда на спільній пресконференції з Володимиром Зеленським.

Він висловив упевненість у тому, що Україна переможе, відновиться та поверне собі всі землі, окуповані сьогодні росією.

«Ми сьогодні тут разом, щоб наші брати в Україні бачили, що ми буквально з ними не лише духом, а й фізично. Україна вільна, суверенна, незалежна та бореться, бореться з російською агресією. Вона бореться за відновлення справедливості та миру в усьому світі. Я не сумніваюся, що підтримувати таку ідею — обов'язок держави, тож я сьогодні тут», — пояснив Дуда мету свого візиту.

Він сказав, що вони із Зеленським обговорили всі сфери, в яких Польща підтримує Україну – військову, гуманітарну та участь у відновленні України.

Нагадаємо, Польща з початку війни надала Україні допомогу на суму понад 2,1 млрд євро.

Для підтримки українських біженців Польща, за даними ЗМІ, витратила 1% ВВП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: