Велика Британія передасть тисячу ракет «земля-повітря» для ЗСУ

Читать на русском
Велика Британія оголосила, що передасть Україні тисячу ракет земля-повітря для посилення протиповітряної оборони.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

Велика Британія оголосила про надання Україні тисячі ракет класу «земля-повітря».

Про це повідомляється на сайті британського уряду.

Зазначається, що допомогу нададуть у відповідь на запит України про допомогу у протиповітряній обороні.

Системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS: чим відрізняютьсяЩо спільного та чим відрізняються системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS – на інфографіці.

«Передача сотень ракет продовжує нашу оборонну підтримку України проти російської агресії та допоможе Україні протистояти загрозі незаконних ударів по критично важливій національній інфраструктурі», – зазначив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

В уряді додали, що українські військові можуть використовувати надані ракети з спільно з іншими існуючими засобами. Устаткування складається з пускових установок і ракет. Воно може збивати повітряні цілі, серед яких – крилаті ракети та безпілотники.

Нагадаємо, Європейська комісія представила пропозицію про надання Україні у 2023 році пакету макрофінансової допомоги в розмірі 18 млрд євро.

Також Італія готує для України новий пакет військової допомоги, до складу якого, серед іншого, можуть увійти системи протиповітряної оборони – перш за все, ЗРК Aspide, які вже передавала Іспанія, а також необхідні для боротьби з БПЛА SAMP-T.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: