Єврокомісія підтвердила намір надати Україні 18 млрд євро наступного року

Читать на русском
Європейська комісія представила пропозицію щодо надання Україні пакету макрофінансової допомоги у розмірі 18 млрд. євро на 2023 рік.

Європейська комісія представила пропозицію про надання Україні у 2023 році пакету макрофінансової допомоги в розмірі 18 млрд євро.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у середу, 9 листопада, у Telegram.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

«Дуже важлива ініціатива, яка підтримає економічну стабільність нашої держави та зміцнить фундамент нашої майбутньої перемоги», – зазначив він.

Шмигаль також подякував Урсулі фон дер Ляєн за лідерство, а Валдісу Домбровскісу та уряду Чехії за рішуче адвокатування цієї ініціативи в ЄС.

«Чекаємо на позитивне рішення Європейського Парламенту та Ради ЄС», – додав прем'єр.

Нагадаємо, 18 жовтня Україна отримала ще 2 млрд. євро макрофінансової допомоги ЄС.

Надходження наступного траншу макрофінансової допомоги Євросоюзу Україна очікує у листопаді, а також у грудні цього року.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомляла, що Україна до кінця року отримає від ЄС макрофінансову допомогу у загальному обсязі 9 млрд євро. Протягом наступного року Євросоюз готовий виділити 18 млрд. євро.

У Єврокомісії повідомили, коли Україна отримає першу виплату у 2023 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: