Італія готова дати Україні системи ППО SAMP-T та Aspide – Reuters

Читать на русском
Правда, поки що не зрозуміло, скільки систем Італія може запропонувати, і коли вони можуть бути поставлені. Але в Римі є бажання надати ППО
Ілюстративне фотоroot-nation.com

Італія готує для України новий пакет військової допомоги, до складу якого, серед іншого, можуть увійти системи протиповітряної оборони - перш за все, ЗРК Aspide, які вже передавала Іспанія, а також необхідні для боротьби з БПЛА SAMP-T.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на власне анонімне джерело зі складу урядової коаліції.

Системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS: чим відрізняютьсяЩо спільного та чим відрізняються системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS – на інфографіці.

Правда, поки що не зрозуміло, скільки систем Італія може запропонувати, і коли вони можуть бути поставлені. Але в Римі є бажання надати ППО.

Відзначається, що новий глава міністерства оборони Гвідо Крозетто 7 листопада говорив телефоном зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном і дав обіцянку підтримувати Україну в її війні з російськими окупантами стільки, скільки це буде потрібно. Сама ж Італія постачає Україні зброю ще з кінця лютого.

Нагадаємо, що 7 листопада в Україну прибули системи протиповітряної оборони ЗРК NASAMS і Apside. Їх надали США та Іспанія відповідно.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що Україна до кінця року очікує передачі нових систем протиповітряної та протиракетної оборони.

А 5 листопада президент Володимир Зеленський анонсував «хороші новини» щодо ППО та ПРО в найближчі тижні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: