У Єврокомісії повідомили, коли Україна отримає першу виплату у 2023 році

Читать на русском
До кінця року Єврокомісія очікує, що Рада ЄС і Європейський парламент схвалять пакет фінансової допомоги Україні
Ілюстративне фотоАрмія Inform

Україна може отримати перші виплати за програмою фінансової допомоги від Європейського Союзу у 2023 році вже в січні. Обсяг програми допомоги Україні складе 18 млрд євро і розрахований на весь 2023 рік.

Про це заявив віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс у вівторок, 8 листопада.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

«Відповідно до нещодавнього заклику лідерів ЄС до Єврокомісії запропонувати більш структурне рішення для надання допомоги Україні, міністри погодилися продовжити розгляд пакета допомоги в розмірі до 18 мільярдів євро пільгових кредитів на 2023 рік. Ми повинні прагнути надати першу виплату в січні» - сказав він.

Домбровскіс додав, що до кінця року Єврокомісія очікує, що Рада ЄС і Європейський парламент схвалять пакет фінансової допомоги Україні. Що стосується фінансування на залишок 2022 року, то наступний платіж у 2,5 млрд євро Україна отримає до кінця листопада.

Європейський союз запропонує в середу, 9 листопада, новий механізм надання фінансової допомоги Україні в розмірі 18 мільярдів євро.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Угорщина не підтримуватиме ініціативу ЄС про надання Україні фінансової допомоги у 2023 році. Але від надання допомоги на двосторонній основі Будапешт не відмовляється.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: