Радник Байдена непублічно контактує з кремлем: ЗМІ назвали теми переговорів

Читать на русском
Радник Байдена Джейк Салліван непублічно веде переговори з росією. ЗМІ назвали мету спілкування.
Джейк СалліванФото – AP

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван протягом останніх місяців конфіденційно спілкувався з секретарем Радбезу рф Миколою Патрушевим та радником володимира путіна з питань зовнішньої політики Юрієм Ушаковим.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За даними джерел видання, метою непублічних переговорів було запобігання ризику ескалації війни в Україні, включно з загрозої ядерної атаки, та збереження каналів зв'язку відкритими.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

Офіційно розмови не підтвердили ані у Білому домі, ані у кремлі. У США публічно не визнали жодних дзвінків між Салліваном та високопоставленими російськими чиновниками з березня.

«Ці непублічні дискусії відбуваються на тлі скорочення традиційних дипломатичних контактів між Вашингтоном і москвою та натяків путіна і його помічників на те, що він може вдатися до використання ядерної зброї для захисту російської території», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що радник Байдена наполягає на контактах з росією. Зокрема, він закликав Київ надіслати сигнал про готовність врегулювання з кремлем.

Нагадаємо, раніше Washington Post писав, що Адміністрація президента США Джо Байдена приватно просить Володимира Зеленського показати, що він відкритий до переговорів з росією.

Міністр із реінтеграції Ірина Верещук заявила, що говорити про початок переговорів із країною-агресором можна буде лише тоді, коли росіяни залишать окуповані землі. Україна не збирається йти на поступки та віддавати свої території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: