Росія намагається втрутитися у вибори до Конгресу США – NYT

Читать на русском
Росія намагається втрутитися у проміжні вибори до Конгресу США, щоб вплинути на зменшення підтримки України.
Ілюстративне фотоФото – CNN

Росія намагається втрутитися у результати проміжних виборів до Конгресу США. Для цього активізувалися ботоферми.

Про це повідомляє The New York Times.

За даними видання, у соцмережах боти виступають проти президента Байдена та інших демократів, застосовуючи навіть непристойну форму. Вони, зокрема, критикують їх через використання грошей платників податків для підтримки України у протистоянні російській агресії.

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на 400 млн доларівСША оголосили про нову військову допомогу для України – танки, дрони та БТР на суму 400 млн доларів.

Кампанію з дезінформації запустили, щоб розгнівати консервативних виборців та зменшити довіру до американської системи. Таким чином, росія хоче підірвати допомогу Україні.

Дослідники виявили велику кількість облікових записів, які використовувало інформаційне агентство, що називало себе відділом новин для американців та європейців. Раніше компанія Meta пов’язувала його з російськими інформаційними кампаніями, що зосереджені навколо Агентства інтернет-досліджень.

Втім, мережа розпалася, а мережу ботів ідентифікували під час виборів 2020 року. У вересні 2022 акаунти знову активували.

Боти «атакують» кандидатів, зокрема, з Огайо, Оризони та Пенсильванії. Вони розраховують, що республіканці у Сенаті та Палаті представників можуть допомогти військовим зусиллям росії.

Нагадаємо, за словами Ентоні Блінкена, підсумки майбутніх проміжних виборів до Конгресу Сполучених Штатів, які відбудуться в листопаді, не вплинуть на підтримку, яку Вашингтон надає Києву.

Раніше до Конгресу США внесли законопроєкти щодо визнання рф державою-спонсором тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: