Зеленський пояснив, чому вважає компроміси з росією помилкою

Читать на русском
Україна вибудовуватиме дуже прагматичні відносини з рф, тому що вона несе загрозу. Усі компроміси за останні 30 років були помилкою, які й призвели до війни.
president.gov.ua

Попередні компроміси України з росією та відсутність надійної системи безпеки були помилками, які й призвели до сьогоднішньої війни. Тепер Україна вибудовуватиме дуже прагматичні відносини з рф, тому що вона несе загрозу.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю чеському телебаченню.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

«Ми в Україні протягом 30 років не будували сильну систему безпеки, бо не чекали від них таких агресивних кроків. Це була найбільша помилка нашої країни, української політики», – сказав він.

За словами Зеленського, зараз низка лідерів «підштовхує» Україну до переговорів із росією, але вона не хоче повторення цих помилок.

«Я думаю, однієї війни для України в цьому столітті достатньо», – заявив президент.

Зеленський також відповів на запитання – чи можливі компроміси з рф та які.

«Вони мають зробити кроки назад, відступити. Вони можуть чекати, коли ми деокупуємо наші території. Ми втратимо багато людей і вони втратять багато людей. Це є трагедія. І вони можуть відступити за наші кордони, включаючи Крим. І потім вони можуть сказати: давайте шукати... не компроміс, якесь рішення, як жити в найближчі 100 років», – сказав він.

Президент зазначив, що очікувати на «хорошу кінцівку» та укладання домовленостей з росією не варто. Україна вибудовуватиме дуже прагматичні відносини з рф, тому що вона несе загрозу.

При цьому президент упевнений, що «якщо вони не захочуть віддавати Донбас та Крим, це означає, що війна не завершиться. Тому що ми маємо приклад такого замороженого конфлікту».

Нагадаємо, Зеленський закликав виключити росію з ООН та G20.

Аналітики «Слово і діло» досліджували, як під час президентства змінювалася позиція Зеленського щодо переговорів з рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: