США просять Україну показати відкритість до переговорів з рф – ЗМІ

Читать на русском
Адміністрація Джо Байдена приватно просить Володимира Зеленського показати відкритість до переговорів з росією.
Білий дімФото – Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена приватно просить Володимира Зеленського показати, що він відкритий до переговорів з росією.

Про це повідомляє Washington Post.

У матеріалі йдеться, що такі вимоги висувають для того, щоб зберегти «моральну гідність» України в очах міжнародних партнерів. Таким чином американська влада намагається забезпечити українському уряду підтримку від міжнародних партнерів.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

Зазначається, що офіційні особи США також вважають, що російський диктатор володимир путін не ставиться серйозно до переговорів.

За їхніми словами, відмова Зеленського від переговорів з главою кремля нібито викликала стурбованість у тих частинах Європи, Африки та Латинської Америки, де війна впливає на вартість палива та продуктів.

Нагадаємо, глава МЗС рф Сергій Лавров заявив, що росія готова говорити із Заходом, якщо партнери звертатимуться «з реалістичними пропозиціями». У кремлі сподіваються, що під час перемовин західні партнери запропонують підходи, які врахують інтереси та безпеку рф.

У відповідь на це Михайло Подоляк заявив, що країна-агресор втратила можливість на мирні переговори з цивілізованим світом. Єдина опція, яка її чекає, – це трибунал, на якому агресори мають понести відповідальність за розв'язання війни проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: