Верещук назвала умову для початку переговорів із рф

Читать на русском
Говорити про початок переговорів із країною-агресором можна буде лише тоді, коли росіяни залишать окуповані землі.

Говорити про початок переговорів із країною-агресором можна буде лише тоді, коли росіяни залишать окуповані землі. Україна не збирається йти на поступки та віддавати свої території.

Про це повідомила віце-прем'єр, міністр із реінтеграції Ірина Верещук в інтерв'ю виданню Corriere della Sera.

Так, на запитання журналіста, коли між Україною та росією розпочнеться переговорний процес, вона відповіла: «Зміна темпу може статися лише тоді, коли росія залишить землі, на які вона вторглася».

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

Також Верещук виключила будь-які територіальні поступки, про які говорять деякі західні політики, про так званий «мир» в обмін на Донбас та Крим.

«Українці в цьому чіткі та одностайні: ми не торгуватимемо нашим народом та частиною наших регіонів, як у Криму, так і на Донбасі. Путін націлений не лише на землі, не маємо ілюзій, що компроміс можливий. Путін має намір знищити нас як державу. Для нас це питання життя чи смерті», - наголосила вона.

Раніше ЗМІ повідомили, що адміністрація президента США Джо Байдена приватно просить Володимира Зеленського показати, що він відкритий для переговорів з росією.

Нагадаємо, очільник МЗС рф Сергій Лавров заявив, що росія готова говорити із Заходом, якщо партнери звертатимуться «з реалістичними пропозиціями». У кремлі сподіваються, що під час перемовин західні партнери запропонують підходи, які врахують інтереси та безпеку рф.

У відповідь на це Михайло Подоляк заявив, що країна-агресор втратила можливість на мирні переговори з цивілізованим світом. Єдина опція, яка її чекає, – це трибунал, на якому агресори мають понести відповідальність за розв'язання війни проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: