Чергова димова завіса: Україна відреагувала на заяву рф про можливі переговори

Читать на русском
Єдиною реалістичною пропозицією росії щодо України має бути негайне припинення війни та виведення окупаційних військ.
Укрінформ

Єдиною реалістичною пропозицією росії щодо України має бути негайне припинення війни та виведення окупаційних військ.

Про це у Facebook заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Єдиною реалістичною пропозицією щодо можливих переговорів з росією має бути негайне припинення путіним війни проти України і виведення російських військ за кордони станом на 1991 рік», – йдеться в повідомленні.

Ніколенко наголошує, той, хто дійсно прагне переговорів, не знищує енергетичну систему країни, щоб її населення замерзло взимку, не обстрілює житлові квартали та не оголошує мобілізацію додаткових 300 тисяч військовослужбовців. Відтак заява росії про готовність до переговорів є не що інше, як чергова димова завіса, аби виграти час через поразки на фронті.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

«Допоки росія продовжує скоювати злочини в Україні, відповідь має бути одна - на полі бою. Ми вдячні міжнародним партнерам, які стоять пліч-о-пліч з Україною в її боротьбі за існування. Лише спільними рішучими зусиллями можливо зупинити Росію, яка становить загрозу миру та безпеці не лише Європи, але і світу», – додав речник МЗС.

Нагадаємо, глава МЗС рф Сергій Лавров заявив, що росія готова говорити із Заходом, якщо партнери звертатимуться «з реалістичними пропозиціями». У кремлі сподіваються, що під час перемовин західні партнери запропонують підходи, які врахують інтереси та безпеку рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: