Ситуація у Херсоні непроста, але плани ворога зрозумілі – Данілов

Читать на русском
Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував ситуацію довкола тимчасово окупованого Херсона, а також мінування греблі Каховської ГЕС.

Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував ситуацію довкола тимчасово окупованого Херсона, а також мінування греблі Каховської ГЕС.

Свою думку він висловив в інтерв'ю Sky News.

У МВС оцінили ймовірність теракту на окупованій Каховській ГЕСУ відомстві зазначають, що для того, щоб розуміти, чи підірвуть росіяни дамбу, чи ні, слід усвідомити їхню мотивацію. Є 2 моменти, на яких вони базуються.

За словами Данілова, ситуація у Херсоні зараз непроста. Він зазначив, що не очікує, що противник самостійно відступить із обласного центру. Водночас сили оборони розуміють, як може розвиватись ситуація.

«У них є свій план, який, я думаю, ми розуміємо», – сказав Данілов.

Також він нагадав, що Каховська дамба замінована російською армією із застосуванням «величезної кількості вибухівки».

«Поживемо-побачимо, а якщо підірвуть, то ідея з водопостачанням до Криму пропаде років на 10-15, а може, й назавжди. Тоді постає питання, навіщо їм Крим, якщо вони збираються залишити його без води», – додав він.

Нагадаємо, голова ГУР Кирило Буданов заявив, що росіяни створюють ілюзію того, що все зникло, а самі заводять до Херсона нові підрозділи.

Генеральний штаб ЗСУ вранці 25 жовтня повідомив, що російські окупанти облаштують оборонні позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: