Ізраїль вперше з серпня завдав ударів по сектору Газа – подробиці

Читать на русском
Ізраїль завдав авіаударів по підземному об’єкту з виробництва ракет, який використовувало терористичне угруповання ХАМАС.
Ілюстративне фотоAnadolu Agency

Ізраїльські військові завдали удару по сектору Газа в ніч проти п'ятниці, 4 листопада, у відповідь на випущені ракети бойовиками ХАМАС.

Про це повідомляє видання Times of Israel.

Як зазначається, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що завдала авіаударів по підземному об’єкту з виробництва ракет, який використовував терористичне угруповання ХАМАС.

Табу на зброю: яку допомогу надав Україні Ізраїль за повномасштабної війниІзраїль відмовляється надавати Україні озброєння для боротьби із російською агресією. Чим же Ізраїль допомагає – на інфографіці.

«Удар було завдано у відповідь на запуски ракет з території Гази на територію Ізраїлю… і він призведе до заподіяння шкоди терористичному угрупуванню ХАМАС, яке намагається сконцентруватися та озброїтися ракетами», — йдеться в заяві ЦАХАЛу.

Відомо, що це перші подібні дії з початку серпня 2022 року. Тоді ізраїльські військові провели операцію «Світанок» проти радикального руху «Ісламський джихад» у секторі Газа.

Нагадаємо, 24 жовтня президент Володимир Зеленський попросив Ізраїль допомогти закрити небо над Україною.

Раніше міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц заявив, що його країна не продаватиме Україні зброю.

Водночас, президент Ізраїлю заявив про «певні обмеження» на постачання Україні систем ППО.

При цьому, за інформацією ЗМІ, Ізраїль надав Україні розвідувальні дані, корисні для боротьби з іранськими дронами-камікадзе.

«Слово і діло» також писало, яку допомогу Ізраїль міг би надати Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: