Зеленський назвав кількість випущених росією ракет та попросив Ізраїль допомогти закрити небо

Читать на русском
Запас ракет у росії скорочується, і тепер вона шукає зброю в інших країнах. Україна, як і раніше, потребує закриття неба і допомогти в цьому міг би Ізраїль.
president.gov.ua

За вісім місяців війни росія випустила по українських містах майже 4,5 тис. ракет. Їхній запас скорочується, і росія тепер шукає зброю в інших країнах. Україна, як і раніше, потребує закриття неба і допомогти в цьому міг би Ізраїль.

На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників Саміту демократії Haaretz.

Чим Ізраїль може підтримати Україну у війні та коли зміниться політика Тель-АвіваПро те, чому Ізраїль все ще не підтримав Україну у війні проти росії, а також про те, що Україна могла б отримати від Ізраїлю – в матеріалі Слово і діло

«За 8 місяців повномасштабної війни росія застосувала майже 4500 ракет проти нас. І запас ракет у них скорочується. Ось чому росія пішла шукати доступну зброю по інших країнах для продовження терору. Знайшла в Ірані», – сказав він.

Зеленський закликав Ізраїль визначитися, з ким він: із демократичним світом чи з тими, хто заплющує очі на російський терор.

Президент зазначив, що щоразу, коли в Україні обговорюється російський ракетний та дроновий терор, учасники говорять і про наших партнерів, які вже допомагають чи можуть допомогти захистити небо. При цьому він наголосив, що, на жаль, «слова – Ізраїль, чи ізраїльські – при цьому не звучать».

За словами Зеленського, «якби Україна одразу могла убезпечити своє небо, зіткнувшись із ракетною та дроновою загрозою, у росії зараз не було б навіть мотиву – йти до Ірану та пропонувати йому щось в обмін на сприяння у терорі».

Водночас президент подякував Ізраїлю за медичну допомогу Україні. Зеленський висловив сподівання, що Україна отримає від Ізраїлю підтримку і в закритті неба від російських ударів.

Нагадаємо, в МЗС повідомляли, що Україна направить офіційне прохання Ізраїлю щодо систем ППО.

Міністр оборони Ізраїлю заявив, що його країна продовжуватиме надавати гуманітарну допомогу Україні, але не продасть зброю.

Водночас, ЗМІ писали про те, що Ізраїль передав Україні розвіддані для знищення іранських дронів. Також повідомлялося, що Ізраїль знищив місце збирання іранських дронів у Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: