Ізраїль надає Україні дані про іранські дрони – NYT

Читать на русском
Ізраїль надає Україні базові відомості про іранських безпілотників, які росія почала активно використовувати на фронті.
Фото – mil.in.ua

Ізраїль надає Україні базові відомості про іранських безпілотників, які росія активно почала використовувати на фронті.

Про це пише The New York Times, посилаючись на слова українського чиновника.

Зеленський розповів, скільки дронів-камікадзе росія замовила в ІрануКраїна-агресор вже замовила в Ірану 2400 дронів-камікадзе, які використовуються у війні проти України.

«Високопосадовець на умовах анонімності заявив, що Ізраїль надає Україні базові відомості про іранські безпілотники, які росія почала використовувати на полі бою, і що приватна ізраїльська фірма надає Україні супутникові знімки позицій російських військ», – сказано в повідомленні.

Україна також запросила в Ізраїлю системи протиповітряної оборони «Залізний купол», а також ракети більшої дальності Barak 8.

«Проте Ізраїль поки що відмовляється, не бажаючи провокувати росію на перешкоду ізраїльським авіаударам у Сирії, де росія має військову присутність», – пише NYT.

Нагадаємо, 10 жовтня росія під час масованої атаки на Україну використовувала як ракети, так і іранські дрони-камікадзе. Більшу частину з них вдалося збити ППО.

Після атаки росії США пообіцяли, що Україна отримає додаткові системи ППО. Цього тижня прибула перша німецька система IRIS-T.

Міністр оборони України Олексій Резніков високо оцінив обіцянку нових систем озброєння, заявивши, що в Україні розпочалася «нова ера протиповітряної оборони». Але він закликав союзників зробити більше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: