Дефіцит електрики зберігається, а обмеження триватимуть – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський звернувся до українців та повідомив, що в Україні продовжаться обмеження електропостачання, адже дефіцит зберігається. Також він розповів, що захисники відбили штурм ворога на Донеччині.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні все ще зберігається дефіцит генерації енергії. Саме тому поки триватимуть стабілізаційні відключення.

Про це він розповів у вечірньому відеозверненні.

Глава держави підкреслив, що 30 жовтня аварійних відключень електроенергії не було. Фахівцям вдалося відновити технічну можливість постачання електроенергії після російських ударів.

Скоро знадобиться нова хвиля: Зеленський відреагував на завершення мобілізації у рфМобілізовані окупанти настільки погано підготовлені та екіпіровані, що росії невдовзі може знадобитися нова хвиля.

«Але дефіцит генерації все ще зберігається, тому вкрай бережливе споживання електрики та стабілізаційні обмеження мають тривати. І, будь ласка, у темний час доби будьте особливо уважні на дорогах», – наголосив Зеленський.

Він закликав людей мати на одязі світловідбивні елементи, адже це важливо і для дітей, і для дорослих.

Також президент розповів про воїнів-прикордонників Чопського загону, які захищають нашу державу на Донеччині. Вони зупинили штурм російських загарбників та відбили атаку. Крім того, поповнили обмінний фонд.

Крім того, у порту Чорноморськ завантажили судно, зафрахтоване Продовольчою програмою ООН. На його борту 40 тисяч тонн пшениці для Ефіопії, де люди перебувають на межі голоду.

«Ми готові випустити це судно в море, як і всі інші, що вийшли з портів Великої Одеси за час роботи експортної зернової ініціативи. Але і цей балкер із пшеницею для Продовольчої програми ООН, і інші судна з агропродукцією змушені чекати, бо росія шантажує світ голодом», – зазначив глава держави.

Нагадаємо, рух 218 суден, які транспортують продукцію з України в межах «зернової угоди», виявилося фактично заблокованим через призупинення країною-агресором участі в ній.

За словами Зеленського, заява росії щодо призупинення участі в зерновій угоді була очікуваною, і це не сьогоднішнє рішення, оскільки москва почала загострювати продовольчу кризу ще у вересні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: