Зеленський прокоментував вихід росії з зернової угоди

Читать на русском
«Купка людей» в ​​кремлі не має вирішувати, чи продовжать роботу зернові коридори з експорту аграрної продукції.

«Купка людей» в ​​кремлі не має вирішувати, чи продовжать роботу зернові коридори з експорту аграрної продукції.

Про це заявив глава держави Володимир Зеленський у відеозверненні 29 жовтня.

За його словами, заява росії щодо призупинення участі в зерновій угоді була очікуваною, і це не сьогоднішнє рішення, оскільки москва почала загострювати продовольчу кризу ще у вересні.

Україна не має наміру припиняти роботу «зернового коридору» – МінінфраструктуриУкраїна не має наміру припиняти роботу «зернового коридору», попри ворожі обстріли морських портів та критичної інфраструктури.

«З вересня і до сьогодні у зерновому коридорі накопичилося вже 176 суден, які не можуть пройти своїм маршрутом. Це продовольство для більш ніж семи мільйонів споживачів. Деякі зерновози очікують уже понад три тижні», - зазначив Зеленський.

Він наголосив, що через чергове загострення можуть постраждати Алжир, Єгипет, Ємен, Бангладеш, В'єтнам та інші країни.

«Чому це якась купка людей десь у кремлі може вирішувати, чи буде їжа на столах у людей у ​​Єгипті чи Бангладеш? Зараз потрібна жорстка міжнародна реакція як на рівні ООН, так і на інших рівнях, у тому числі на рівні «Великої двадцятки». Україна була і може бути й надалі одним із гарантів глобальної продовольчої безпеки. Російські терор та шантаж мають програти. Людство має перемогти», - додав Зеленський.

Нагадаємо, 29 жовтня стало відомо про те, що росія зупиняє свою участь у зерновій угоді нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту.

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, влада України попереджала про плани росії зруйнувати Чорноморську зернову ініціативу. Москва під фальшивим приводом блокує «зернову ініціативу».

Сьогодні вночі в Криму пролунали звуки пострілів та вибухів в акваторії Севастопольської бухти. Окупаційна влада заявила, що кораблі відбивали «атаки ворожих БПЛА».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: