Стало відомо, скільки суден із українським зерном заблокувала росія

Читать на русском
Судна не можуть продовжити рух через те, що українська сторона станом на 30 жовтня не отримала дозволів від Спільного Координаційного Центру.
Суспільне

Рух 218 суден, які транспортують продукцію з України в межах «зернової угоди», виявилося фактично заблокованим через призупинення країною-агресором участі в ній.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Як зазначають у відомстві, судна не можуть продовжити рух через те, що українська сторона станом на 30 жовтня не отримала дозволів від Спільного Координаційного Центру на проходження безпечним коридором та проведення інспекцій.

Зеленський прокоментував вихід росії з зернової угоди«Купка людей» в ​​кремлі не має вирішувати, чи продовжать роботу зернові коридори з експорту аграрної продукції.

Відомо, що серед 218 суден, рух яких заблоковано, 95 уже вийшли з українських портів та очікують на інспекцію, ще 101 – очікує інспекції на вхід до українських портів, а решта 22 – чекають на вихід з українських портів.

«Українська сторона не зупиняла рух вантажів через «зерновий коридор», навіть попри російські військові атаки на портову та енергетичну інфраструктуру. Також було зафіксовано 15 випадків приближення російських БПЛА та літаків на заборонену дистанцію до цивільних суден, що беруть участь у Ініціативі», – наголошують в Мінінфраструктури.

Турецька сторона раніше повідомляла, що судна з українським зерном, які вже прибули до Стамбула, проходять перевірку, але нові зерновози з України поки що не відправлятимуться.

Нагадаємо, 29 жовтня стало відомо про те, що росія зупиняє свою участь у зерновій угоді нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту.

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, влада України попереджала про плани росії зруйнувати Чорноморську зернову ініціативу. Москва під фальшивим приводом блокує «зернову ініціативу». В Україні заявили, що не має наміру припиняти роботу «зернового коридору», попри ворожі обстріли морських портів та критичної інфраструктури.

Тим часом Європейський Союз та НАТО закликали російську федерацію скасувати своє рішення про вихід із Чорноморської зернової ініціативи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: