Україна не має наміру припиняти роботу «зернового коридору» – Мінінфраструктури

Читать на русском
Україна не має наміру припиняти роботу «зернового коридору», попри ворожі обстріли морських портів та критичної інфраструктури.

Україна не має наміру припиняти роботу «зернового коридору», попри ворожі обстріли морських портів та критичної інфраструктури.

Про це йдеться у заяві Міністерства інфраструктури України у Facebook.

«Хочемо наголосити, що реалізація «Ініціативи» має виключно гуманітарний характер. Саме тому українська сторона не зупинила коридор, навіть попри російські атаки 23 липня (наступного дня після підписання «Ініціативи»), 23 вересня – на порт Одеса, а також нещодавні атаки на енергетичну інфраструктуру, які знеструмили портову інфраструктуру», - йдеться у заяві міністерства.

Єрмак: вихід росії з зернової угоди – ще один приклад примітивного шантажуВихід росії з Чорноморської зернової ініціативи – це черговий приклад «примітивного шантажу».

За даними Мінінфраструктури, з 1 серпня, з моменту виходу з українського порту Одеса першого судна, було експортовано понад 9 мільйонів тонн продовольства, з них понад 5 мільйонів тонн – до країн Африки та Азії. У рамках Всесвітньої Продовольчої Програми під егідою ООН до країн, які перебувають на межі голоду, було відправлено 190 тисяч тонн української пшениці.

«Водночас наголошуємо, що Україна залишається надійним партнером для цивілізованого світу і готова продовжувати оперативно збирати та відвантажувати агропродукцію для забезпечення глобальної продовольчої безпеки», - наголосили в МІУ.

Нагадаємо, 29 жовтня стало відомо про те, що росія зупиняє свою участь у зерновій угоді нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту.

За словами голови МЗС України Дмитра Кулеби, влада України попереджала про плани росії зруйнувати Чорноморську зернову ініціативу. Москва під фальшивим приводом блокує «зернову ініціативу».

Сьогодні вночі в Криму пролунали звуки пострілів та вибухів в акваторії Севастопольської бухти. Окупаційна влада заявила, що кораблі відбивали «атаки ворожих БПЛА».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: