Зерновий коридор: рф висунула умову для початку обговорення повернення до угоди

Читать на русском
Як зазначили у МЗС рф, країна-агресор розраховує на контакти з турецькою стороною на тему зернової угоди найближчим часом.

У зовнішньополітичному відомстві країни-агресора мають намір спочатку з'ясувати обставини зупинення дії «зернової угоди», і після цього розпочинати обговорення подальших кроків стосовно відновлення.

Про це заявив заступник глави МЗС рф Андрій Руденко, якого цитує пропагандистське видання «РИА Новости».

Як зазначається, він відповів на питання про можливість повернення росії до угоди.

Стало відомо, скільки суден із українським зерном заблокувала росіяСудна не можуть продовжити рух через те, що українська сторона станом на 30 жовтня не отримала дозволів від Спільного Координаційного Центру.

«Спочатку потрібно з'ясувати обставини, тільки після цього можна говорити про подальші кроки», – заявив Руденко.

Згідно з його словами, країна-агресор розраховує на контакти з турецькою стороною на тему «зернової угоди» найближчим часом.

Нагадаємо, 29 жовтня стало відомо про те, що росія зупиняє свою участь у зерновій угоді нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту.

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, влада України попереджала про плани росії зруйнувати Чорноморську зернову ініціативу. Москва під фальшивим приводом блокує «зернову ініціативу». В Україні заявили, що не має наміру припиняти роботу «зернового коридору», попри ворожі обстріли морських портів та критичної інфраструктури.

Згодом стало відомо, скільки суден із українським зерном заблокувала росія.

Тим часом Європейський Союз та НАТО закликали російську федерацію скасувати своє рішення про вихід із Чорноморської зернової ініціативи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: