Окупанти готуються відводити артилерію з правого берега Херсонщини і наступають під Бахмутом – Генштаб

Читать на русском
Окупаційні війська російської федерації намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні дій українських Сил оборони на окремих напрямках.
Генштаб ЗСУ

Росіяни готуються відводити артилерійські підрозділи з правобережної частини Херсонської області, з подальшим їх можливим перекиданням на інші напрямки. При цьому, під Бахмутом на Донбасі вони не припиняють спроби наступу.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Згідно з даними Генштабу, станом на 18:00 30 жовтня, окупаційні війська російської федерації намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні дій українських Сил оборони на окремих напрямках. Водночас ворог не припиняє ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Окупанти не хочуть вмирати за командування, яке «дуже косячить» – перехоплення СБУПрофесійні російські військові не витримують тиску ЗСУ та масово пишуть рапорти на розірвання контрактів – бійці не хочуть помирати за командування, яке «сильно косячить».

Загарбники продовжують обстрілювати підрозділи Сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснюють фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках і ведуть повітряну розвідку.

При цьому, росіяни завдають ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Як зазначається, протягом поточної доби противник завдав три ракетних та один авіаційний удар, здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали райони понад 15 населених пунктів. Серед них — Куп’янськ Харківської області та Березнегувате й Очаків Миколаївської області.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала. Республіка Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію рф проти України. Перекидання окремих підрозділів російських військ на територію Білорусі триває. Зберігається загроза завдання ракетних ударів і застосування ударних безпілотників з території та повітряного простору цієї країни.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли. Зокрема, на Слобожанському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії війська рф вдарили по районах населених пунктів Ветеринарне, Дворічна, Стариця, Стрілеча та Чугунівка Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках з артилерії різних типів загарбники завдали ударів по районах Кислівки й Ольгівки Харківської області, Греківки й Невського Луганської області, а також Зарічного Донецької області.

На Бахмутському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії ворог бив по районах Андріївки, Бахмута, Майорська, Невського, Опитного, Сіверська та Соледара Донецької області.

На Авдіївському напрямку з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії росіяни обстріляли райони Авдіївки, Водяного, Невельського, Красногорівки, Мар’їнки й Олександрополя Донецької області.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках війська рф завдали вогневого ураження в районах Богоявленки, Времівки, Вугледара, Новополя й Пречистівки Донецької області, а також Залізничного, Малинівки, Новоданилівки, Ольгівського, Чарівного і Червоного Запорізької області.

На Південнобузькому напрямку вогневого впливу з боку росіян зазнали райони близько 20 населених пунктів, розташованих уздовж лінії зіткнення.

Під Херсоном ЗСУ отримали перевагу в артилерійській війні – NYTУкраїнські військові отримали перевагу в артилерійській війні у Херсонській області завдяки допомозі заходу та українським безпілотникам.

Встановлено, що в Херсонській області призначена загарбниками псевдовлада намагається створити на підконтрольній їй території умови, непридатні для проживання місцевого населення. Так, у Новій Каховці з 29 жовтня відключений доступ до Інтернету, через гучномовці поширюється інформація про необхідність виїзду з області протягом 48 годин через нібито загрозу ракетних ударів з боку ЗСУ.

Першочерговій «евакуації» підлягає медичний персонал місцевих лікарень й оперативні служби міста. Також загарбницька влада видала указ, що зобов’язує підприємців з 1 листопада розпродати весь продовольчий товар та закрити магазини й ринки.

«За наявною інформацією, ворог здійснює підготовчі заходи щодо відведення артилерійських підрозділів з правобережної частини Херсонської області, з подальшим їх можливим перекиданням на інші напрямки», — зазначили в Генштабі.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала по ворогу п'ять ударів: один — по району зосередження озброєння та військової техніки, два — по взводних опорних пунктах. Ще два удари були завдані по позиціях комплексів протиповітряної оборони противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії ЗСУ за поточну добу уразили один пункт управління російських загарбників.

Нагадаємо, що минулої доби суботи, 29 жовтня, бійцям ЗСУ вдалося ліквідувати 950 російських солдат, що є рекордною кількістю. Загальна кількість втрат російської армії від початку вторгнення скллала 71 200 військових.

Раніше у командуванні ЗСУ розповіли, скільки техніки окупантів сьогодні знищили на півдні.

Також стало відомо, що українські захисники розбили 11 корпус російської армії з Калінінграду, який налічував близько 12 тисяч військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: