Окупанти поширюють фейк про вбивство цивільних при спробах ЗСУ збити дрони-камікадзе

Читать на русском
Російські окупанти поширюють фейк про вбивство Силами оборони України кількох мирних жителів під час спроби збити іранські дрони.
Укрінформ

Російські окупанти поширюють фейк про вбивство Силами оборони України кількох мирних жителів під час спроби збити іранські дрони.

Про це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє в Telegtram.

Для цього загарбники маніпулюють матеріалом журналіста німецького видання Der Spiegel Йорга Ремера від 26 жовтня «Як Україна збиває російські безпілотники-камікадзе». У ньому журналіст описує загрозу від іранських дронів, а також методи, за допомогою яких українські військові досить успішно протистоять безпілотникам.

Російські пропагандисти спотворили інформацію німецького журналіста та стверджують, що ЗСУ під час спроб збити іранські дрони, вбили цивільних.

Атаки дронами-камікадзе: проти яких українських міст рф застосовувала іранські безпілотникиРосія використовувала іранські дрони-камікадзе проти Одеси, Миколаєва, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Дніпра, Білої Церкви, Запоріжжя, Нікополя. Докладніше – на інфографіці.

Фактчекінговий ресурс StopFake зробив запит на уточнення інформації до журналіста, на що він сформулював останнє речення своєї статті точніше. За його словами, інформація про загиблих мирних жителів не стосується України, проте подібні випадки траплялися в інших регіонах світу.

«Я вражений тим, що уривок з мого матеріалу був використаний як джерело фейкової новини на російських сайтах. Це загальне твердження, у мене немає інформації про травми чи смерті, викликані спробами стріляти по безпілотниках з вогнепальної зброї», – заявив журналіст.

Нагадаємо, Сили ЗСУ, починаючи з 13 вересня, знищили понад 300 іранських дронів-камікадзе Shahed-136, запущених росією по Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: