У командуванні ЗСУ розповіли, скільки техніки окупантів сьогодні знищили на півдні

Читать на русском
Обстановка в південнобузькому операційному районі, за даними командування, залишається стабільно напруженою, але контрольованою.
Ілюстративне фотоГенштаб ЗСУ

На південному напрямку авіація Сил оборони України завдала два удари по позиціях протиповітряної оборони загарбників. Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали 70 завдань.

Про це оперативне командування «Південь» повідомляє у Фейсбуці.

«Протягом ночі нашою авіацією завдано два удари по позиціях протиповітряної оборони ворога, ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 70 завдань», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що втрати ворога в результаті завданих по ньому ударів дорозвідуються.

Обстановка в південнобузькому операційному районі, за даними командування, залишається стабільно напруженою, але контрольованою.

Окупанти не хочуть вмирати за командування, яке «дуже косячить» – перехоплення СБУПрофесійні російські військові не витримують тиску ЗСУ та масово пишуть рапорти на розірвання контрактів – бійці не хочуть помирати за командування, яке «сильно косячить».

При цьому, противник намагається утримати зайняті рубежі, водночас переформатовує підрозділи, облаштовує нові рубежі оборони.

Тривають обстріли позицій Сил оборони вздовж лінії зіткнення. Також ворог веде повітряну розвідку й атакує територіальні громади, прилеглі до лінії зіткнення й розташовані в глибокому тилу, тим самим продовжуючи техногенний шантаж і психологічний тиск на мирне населення України.

Як зазначається, з лівого берега Дніпра російські війська обстрілюють визволені території Херсонської області. З важкої артилерії й реактивних систем залпового вогню ворог ударив по населених пунктах Новоолександрівської громади Бериславського району, унаслідок чого постраждали троє мирних жителів, пошкоджень зазнали приватні обійстя.

Водночас, Миколаївська область двічі за ніч зазнала ракетних ударів. Згідно з інформацією ОК «Південь», із зенітно-ракетних систем С-300 ворог вдарив по Березнегуватській громаді, «зоравши» відкриті поверхні.

Тактичною авіацією противника були випущені крилаті ракети Х-59 по місту Очаків. Ворожим ударом зруйновані та пошкоджені адміністративні, господарчі будівлі, приватні гаражі й об’єкти промислової інфраструктури. Постраждали також житлові будинки. Пожежі, що виникли внаслідок обстрілу, ліквідовані. Втрат серед мирного населення немає.

Під Херсоном ЗСУ отримали перевагу в артилерійській війні – NYTУкраїнські військові отримали перевагу в артилерійській війні у Херсонській області завдяки допомозі заходу та українським безпілотникам.

Під ранок обстрілів зазнала також Широківська громада. Ворожий вогонь зруйнував один житловий будинок, два будинки зазнали пошкоджень. Люди не постраждали.

Згідно з даними командування, у Чорному морі маневрує вісім кораблів ворожого флоту. Судна тримаються вздовж Кримського узбережжя. Два надводні й один підводний ракетоносії мають напоготові 20 «Калібрів».

Нагадаємо, що минулої доби суботи, 29 жовтня, бійцям ЗСУ вдалося ліквідувати 950 російських солдат, що є рекордною кількістю. Загальна кількість втрат російської армії від початку вторгнення скллала 71 200 військових.

Раніше у Генштабі ЗСУ, повідомили, що у населених пунктах поблизу Херсона ворог готується до оборони.

Також стало відомо, що українські захисники розбили 11 корпус російської армії з Калінінграду, який налічував близько 12 тисяч військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: