Під Херсоном ЗСУ отримали перевагу в артилерійській війні – NYT

Читать на русском
Українські військові отримали перевагу в артилерійській війні у Херсонській області завдяки допомозі заходу та українським безпілотникам.
Ілюстративне фотоФото – ОК Південь

Збройні Сили України здобули перевагу в Херсонській області у дальності та точності наведення артилерії, ракет та безпілотників.

Про це повідомляє The New York Times.

Протягом багатьох місяців перевага була на боці російських окупантів. Вони активно обстрілювали українські населені пункти та військові об'єкти з позицій, які знаходилися далеко за межами досяжності українських військових.

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

Втім, ситуація на лінії фронту на півдні змінилася за останні місяці. За словами командирів та військових аналітиків, це сталося завдяки західному озброєнню та саморобним українським безпілотникам.

У Херсонській області сторони випускають приблизно однакову кількість снарядів. Однак саме українські атаки мають перевагу у дальності, а також є точнішими завдяки супутниковому наведенню.

Водночас російські війська все ще мають крилаті ракети, значну армію та велику кількість артилерійських снарядів, хоча й неточних.

Нагадаємо, за словами Кирила Буданова, операція зі звільнення Херсона може тривати до кінця листопада. Нині на Херсонщині знаходяться найбоєздатніші сили армії рф.

Росіяни посилюють угруповання на правобережній частині тимчасово зайнятої території Херсонської області мобілізованими військовослужбовцями чисельністю до тисячі осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: