В Україні розбили 11 корпус армії рф: 12 тисяч військових мали захищати Калінінград

Читать на русском
Українські захисники розбили 11 корпус російської армії з Калінінграду, який налічував близько 12 тисяч військових.
Ілюстративне фотоФото – Reuters

Бійці ЗСУ ліквідували 11 армійський корпус росії, який повинен був захищати Калінінград, але солдатів перекинули на війну проти України.

Про це повідомляє Forbes.

Зазначається, що відповідний корпус росія створила ще 6 років тому, щоб він був форпостом на Балтійському морі між Польщею та Литвою. До початку повномасштабного вторгнення рф в Україну у Калінінграді було близько 12 тисяч військовослужбовців, серед яких – моторизована дивізія, окремий моторизований полк, артилеристи, ракетні війська, сили ППО та підрозділи забезпечення.

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

Крім того, в російському місті 100 танків Т-72, кілька сотень машин БТР, гаубиці «Мста-Б» та РСЗВ «Ураган» і «Смерч». Більшість сил контролював саме 11 корпус.

Відомо, що окупантів з Калінінграду перекинули на кораблях та літаках у Бєлгород, коли ситуація для російської армії на фронті почала значно погіршуватися. Пізніше їх відправили у район Харкова, а вже у серпні їхній особовий склад почав скорочуватися.

11 корпус ЗС рф мав захищати Калінінград та створювати небезпеку для східного фронту НАТО. Втім, тепер на часткове відновлення корпусу за рахунок призовників, відпочинок та переозброєння підуть місяці.

«Розгортання та подальше знищення 11 армійського корпусу є трагедією для людей, які постраждали та загинули під його командуванням, і жахливим ударом по військових зусиллях росії в Україні», – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, втрати російських окупантів з початку повномасштабного вторгнення в Україну досягли вже близько 70 250 осіб, 2659 танків, 273 літаки, 252 гелікоптери та сотні одиниць військової техніки.

Крім того, 28 жовтня ЗСУ на півдні знищили ворожі танки, міномети, реактивні системи залпового вогню «Град» та понад 30 окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: