Ілон Маск закрив операцію з покупки Twitter

Читать на русском
Ілон Маск закрив угоду щодо придбання соціальної мережі Twitter і вже звільнив керівництво компанії.
cnn.com

Американський мільярдер, засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск закрив угоду щодо купівлі соціальної мережі Twitter за 44 млрд доларів і очолив компанію.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на три джерела.

За їхніми словами, коли Маск очолив у четвер компанію, він звільнив виконавчого директора Twitter Парага Агравала і головного фінансового директора Неда Сігала. Крім того, було звільнено Віджайя Гадде, голову відділу з правових питань, політики та безпеки Twitter, та головного юрисконсульта Шона Еджетта.

Жертва пропаганди чи профан у політиці: що Ілон Маск говорив і що зробив для УкраїниІлон Маск підірвав Twitter своїм планом щодо закінчення війни в Україні. Що мільярдер раніше говорив та чим допомагав Україні – на інфографіці.

Очікується, що Маск, який вже є виконавчим директором Tesla та SpaceX, виконуватиме обов'язки глави Twitter, доки не обере нове керівництво.

Раніше бізнесмен обіцяв скоротити витрати в компанії Twitter, роблячи соцмережу більш інноваційною. Він також пообіцяв послабити правила модерації контенту на платформі та зняти блокування, зокрема з колишнього президента США Дональда Трампа.

При цьому Маск спростовує інформацію про те, що має намір скоротити 75% робочих місць.

Нагадаємо, наприкінці квітня стало відомо, що Ілон Маск укладає угоду про покупку Twitter Inc. за 44 мільярди доларів.

У травні бізнесмен оголосив про тимчасове припинення угоди. А 9 липня Маск відмовився від покупки Twitter через те, що компанія не виконала договірних зобов'язань.

Після цього компанія подала на нього до суду.

За інформацією ЗМІ, Маск вирішив відкласти угоду перед виступом володимира путіна 9 травня. Бізнесмен заявив, що вона не матиме сенсу «якщо ми рухаємося до Третьої світової війни».

На початку жовтня з'ясувалося, що бізнесмен знову зацікавлений в угоді. 26 жовтня Маск вже був помічений у штаб-квартирі компанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: