Не лише Маск: хто з мільярдерів приєднався до підтримки України

Читать на русском

Україну у її боротьбі з російською агресією підтримують не лише цивілізовані країни світу, а й приватні особи – представники шоу-бізнесу та люди, які заробили мільярдні статки. Серед них не лише голова SpaceX Ілон Маск, який днями розлютив українців своїм «мирним планом», а й Білл Гейтс, Джефф Безос та Річард Бренсон. Хто з найбагатших людей світу та чим допоміг Україні – на інфографіці «Слово і діло».

Україні з мільярдерів допомагає не лише Ілон Маск, а й Білл Гейтс, Джефф Безос, Річард Бренсон та інші. Докладніше – на інфографіці.
Мільярдери, які підтримали Україну і українцівСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Компанія Microsoft, одним із засновників якої є Білл Гейтс, виділила понад 242 млн доларів на підтримку України, у тому числі 90 млн на гуманітарну допомогу. Крім того, Microsoft співпрацює з ООН щодо обміну інформацією про збитки від війни в Україні.

Amazon – компанія американського мільярдера Джефа Безоса – наприкінці серпня повідомила, що виділить українським стартапам майже мільйон доларів підтримки на використання своїх хмарних технологій.

Також, як розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, Amazon на рік скасував реферальну комісію для українських підприємців.

Компанія Google, яку заснували Ларрі Пейдж та Сергій Брін, виділила на допомогу Україні 15 млн доларів, а також надала прямі гранти та рекламні кредити. А колишній СЕО компанії Ерік Шмідт приїжджав до Києва: разом із Андрієм Єрмаком він обговорював «технологічні рішення, які могли б допомогти Україні прискорити деокупацію територій та повернутися до безпечного мирного життя».

Окрім Шмідта, в Україну приїжджав Говард Баффет. Мільярдер їздив у Рівненську область та зустрічався з місцевими аграріями. До цього благодійна організація бізнесмена пожертвувала 2,7 млн доларів: за ці кошти було куплено автобуси для потреб територіальної оборони, а також майже 400 нових травматологічних комплектів для ЗСУ.

У Гостомелі був британський бізнесмен, фундатор корпорації Virgin Group Річард Бренсон. Він обіцяв допомогти у будівництві нового літака «Мрія».

Французька компанія LVMH (об'єднує бренди Louis Vuitton, Givenchy, Kenzo, Chaumet, Moet & Chandon та Hennessy), яку очолює Бернар Арно, пожертвувала Червоному Хресту 5 млн євро на допомогу постраждалим від війни в Україні.

Японський мільярдер Хіросі Мікітані, якому належить Rakuten Viber, пожертвував Україні 8,7 млн доларів.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, що про Україну говорив мільярдер Ілон Маск і чим допоміг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: