ЗМІ повідомляють, що Маск говорив із путіним перед публікацією «мирного плану» – бізнесмен заперечує

Читать на русском

Журналісти повідомили про те, що засновник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск безпосередньо спілкувався з президентом рф володимиром Путін перед тим, як представити свій «мирний план» для України.
Діалог

Журналісти повідомили про те, що засновник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск ніби-то безпосередньо спілкувався з президентом рф володимиром путіним перед тим, як представити свій «мирний план» для України. Сам мільярдер цю інформацію заперечує.

Як пише видання Vice, у розсилці для передплатників консалтингової компанії Eurasia Group її засновник Ян Бреммер повідомив, що Маск сам розповів йому про готовність путіна «до переговорів». Але лише за умови, що Крим буде російським, Україна назавжди залишиться нейтральною країною, а ще визнає російську анексію Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей.

За словами Бреммера, Маск сказав йому, що путін зазначив досягнення всіх цих цілей «чого б це не вартувало», навіть якщо доведеться завдати ядерного удару по Україні у разі початку її наступу на Крим. Засновник Tesla, у свою чергу, сказав Бреммеру, що потрібно «зробити все необхідне, аби уникнути такого результату».

Жертва пропаганди чи профан у політиці: що Ілон Маск говорив і що зробив для УкраїниІлон Маск підірвав Twitter своїм планом щодо закінчення війни в Україні. Що мільярдер раніше говорив та чим допомагав Україні – на інфографіці.

Ян Бреммер – американський політолог, президент та засновник консалтингової компанії Eurasia Group. Він спеціалізується на зовнішній політиці США, дослідженні держав з перехідними режимами та глобальних політичних ризиків.

У свою чергу сам Маск заперечує цю інформацію журналістів.

«Я говорив з путіним лише один раз 18 місяців тому, говорили про космос», – написав він у Twitter.

Нагадаємо, що Ілон Маск запостив у Twitter опитування, в якому запропонував варіант миру між Україною та росією. На його думку, щоб припинити війну, «треба віддати Крим росії, а Україні не йти до НАТО».

Зеленський у відповідь зробив опитування: який Ілон Маск вам подобається більше – той, який підтримує росію чи Україну.

Раніше Маск вирішив відкласти покупку компанії Twitter перед виступом володимира путіна. Бізнесмен заявив, що угода не матиме сенсу «якщо ми рухаємось до Третьої світової війни».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: